2010 m. rugsėjo 5 d., sekmadienis

Vasara 2010, Norvegija

   Šią vasarą turėjau įspūdingą kelionę po Norvegiją. Šiam įvykiui buvo ruoštasi nuo pat velykų. Kadangi čia buvo mūsų pirma rimtesnė kelionė po Norvegija, tai nekėlėm sau kažkokių ypatingų tikslų. Savo maršrute numatėm aplankyti pagrindines, visų lankomas grožybes, fjordus ir pan. Taip pat mūsų pasirinkimą lėmė ir tai, kad keliavom su draugais ir jų dviem vaikučiais (10 m ir 1,2 m). Planavom kiekvieną dieną nuvažiuoti iki 300 km. Realiai tai užtrukdavo mums visą dieną, nes dažnai stodavom ką nors fotorafuoti arba kuo nors pasigrožėti. Ką galima pasakyti apie kelionę... Norvegijos gamta - nereali! Jos grožį perteikti žodžiais sunku. Sustojus prie Atlanto, jauti tokią ramybę ir kartu nerimą, kad čia kažko pradžia, o gal pabaiga... Kalnuose- savo menkumą... Plaukiant fjorduose įsivaizduoji aplink miegančius trolius... Ach.... Žinau tik tiek, kad kitais metais būtinai keliausim vėl ;-)
   Mūsų maršrutas: Eidsvoll Verk- Dovre- Kristiansund- Molde- Vestnes- Trollstigen- Geiranger f.- Hellesylt- Stryn- Olden- Jostedal- Kaupanger- Gudvangen- Ål- Eidsvoll Verk. Viso pravažiavom apie 1500 km.
   Kelios nuotrauko iš kelionės (autorius mano vyras Romas ):

3 komentarai:

kitokia Aurelija rašė...

Oi oi oi, kokie neišdildomi vaizdai :O :O :O
Su vyru svajojam pakeliaut po Norvegiją daug rimčiau nei iki šiol teko, o po šių tavo vaizdų jau tikrai nebegalėsim ilgai atidėliot :)

Turiu kelis klausimus:
Ar toks intensyvus maršrutas neišvargina tiek, kad negalima ramiai pasidžiaugti tuo ką matai ir aplankai?
Toks ilgas planavimas buvo susijęs turbūt ir reikiamai sumai sutaupyti? Jei gali, prašau parašyk kiek apytiksliai vienam žmogui kainavo ši jūsų kelionė :)

Dėkoju ir labai džiaugiuosi, kad trumpai pakeliavau jau dabar - žiūrėdama nuotraukas :)

Burbulex rašė...

Dėkui, Aurelija. Ir įspūdžiai neišdildomi!
Parašiau tau el.laiškelį ir tsakiau į klausimus ;-)

...VitDeko... rašė...

labai grazi kelione :)